Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada

Castell de Cubelles - Exposició permanent de Charlie Rivel ***

El castell de Cubelles es cita a la documentació des de l’any 1041, quan Gombau de Besora l’havia construït o reconstruït.

Cubelles - Castell


L’actual edifici, un casal senyorial del segle XVII, fou construït a l’entorn de 1675 pels qui en foren castlans, els Llupià. És conegut com el casal dels marquesos d’Alfarràs i s’aixecà sobre les restes del castell medieval de Cubelles, quan feia pocs anys, concretament el 1611, que Cubelles s’havia separat de Vilanova, la població que quatre centúries abans havia propiciat la seva aparició. Destaca la torre, avui semicircular i el blasó amb l’escut d’armes dels propietaris, a la façana principal.

Cubelles - Castell i exposició Charlie Rivel
Cubelles - Castell i exposició Charlie Rivel


Entre 1994 i 1997, prèviament a la restauració de l’edifici es van efectuar unes excavacions arqueològiques que van constatar que l’antic castell estava construït damunt una antiga vil·la romana, de la qual en restaven uns dipòsits que foren reutilitzats com a soterranis; també es va constatar el basament d’una torre medieval de planta circular del segle XIII.

Restaurat de forma molt acurada és de propietat municipal i és possiblement l’edifici més singular de la població. Acull entre d’altres serveis, l’Exposició Permanent del clown Charlie Rivel.

Cubelles - Castell i exposició Charlie Rivel


Es poden efectuar visites comentades a aquesta emotiva exposició de Josep Andreu Lasserre (1896-1983), el qual va llegar a la població que el va veure néixer un important llegat personal format, a part de per tots els seus estris personals que feia servir en totes les seves actuacions (la cadira, la guitarra, el vestit vermell o les seves sabatotes), per un incomptable arxiu fotogràfic, cartes, documents privats i d’altres elements que el van convertir en tot un referent en el món del circ a nivell mundial.

Cubelles - Castell i exposició Charlie Rivel


La visita es complementa amb la projecció d’un documental sobre la trajectòria professional i personal d’en Charlie Rivel amb suport de diverses escenes d’actuacions del clown cubellenc.
Visita

 
Població: Cubelles

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Cubelles - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Savallà del Comtat - Festa Major de Segura
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web