Maricel de Mar a Sitges ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º


Sitges - Maricel de Mar
Sitges - Maricel de Mar


L’edifici Maricel de Mar o Museu Maricel, un dels més emblemàtics de Sitges, s’aixeca en el mateix lloc que havia estat ocupat per l’antic hospital, que el 1910 Charles Deering adquirí juntament amb unes cases de pescadors que ocupaven el que avui s’anomena Maricel de Terra o Palau Maricel, per a convertir el conjunt en edifici residencial, comunicats els dos cossos per un pas elevat.

Sitges - Maricel de Mar
Sitges - Maricel de Mar


Miquel Utrillo donà a l’edifici Maricel de Mar una estampa típica de torre medieval emmerletada, de la qual destaquen la porta adovellada, finestra al segon pis i un relleu esculpit de sant Miquel travessant el dimoni amb la seva llaça al tercer pis. Darrera del cap de l’arcàngel apareix el nom de l’edifici amb caràcters modernistes historicistes. A l’hora de configurar la fesomia que té l’edifici, l’artista va incorporar diverses portes i finestres procedents d’edificis històrics de diferents èpoques de Catalunya i de fóra de Catalunya, donant com a resultat un edifici de caràcter marcadament eclèctic.

Sitges - Maricel de Mar


Des de 1969 al seu interior s’hi aplega la col·lecció de pintura romànica i gòtica i talles renaixentistes del doctor Pérez Rosales, escultures de Joan Rebull i Josep Llimona, la Pinacoteca Municipal i la col•lecció s’objectes mariners d’Emerencià Roig.

Centre informació 1

Població: Sitges

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web