Sant Miquel, abans Sant Pere

Seu d’Urgell, La - Sant Miquel
Seu d’Urgell, La - Sant Miquel

Aquest temple ja apareix a la documentació molt aviat, concretament l’any 840, citat com Sant Pere i Sant Andreu, advocació que va mantenir fins al segle XIV. Fou aleshores quan la comunitat de Sant Domènec va rebre la veïna església de Sant Miquel en donació i va haver-hi un canvi de titularitat. L’església que fins aleshores estava dedicada a Sant Pere va assumir la titularitat de la veïna, Sant Miquel que estava situada en el solar on avui trobem la propera església gòtica de Sant Domènec.

És una església d’una única nau amb transsepte que permet que es culmini a llevant amb un absis central i dos de laterals, decorats exteriorment amb arcuacions cegues entre bandes. El seu aspecte és excel·lent tot i que sembla que en el decurs de la restauració s’hi van efectuar importants obres que van afectar a la seva estructura romànica original.
Seu d’Urgell, La - Sant Miquel
Seu d’Urgell, La - Sant Miquel

El campanar és de construcció posterior, és de planta quadrada.

Disposava d’unes importants pintures murals, avui conservades al Museu d’Art de Catalunya. Conserva però altres pintures procedents del Pallars, entre les quals destaquen una Crucifixió del segle XII procedent del poble d’Estaon, l’Adoració dels Reis del segle X.
Seu d’Urgell, La - Sant Miquel
Població: La Seu d'Urgell

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web