Ara Lleida Estiu 2020

Poble antic de Canyelles ***

Canyelles - Nucli antic
Canyelles - Nucli antic

La part més antiga de la població, plasmada en múltiples ocasions per pintors de gran renom entre els que destaca Joaquim Mir, transmet aquell regust de poble vinculat estretament al treball del camp; en qualsevol moment sembla que podrem tornar a sentir la remor dels carros carregats amb les portadores quan tornaven a casa per trepitjar el raïm als cups i obtenir el preuat vi de la terra.
Canyelles - Nucli antic
Canyelles - Nucli antic

Conjuntament amb can Faló (s. XVI) que es troba davant de la rectoria, destaca can Sàbat, una casa del segle XVIII; és la casa més notable del nucli antic de Canyelles, amb una portalada d’accés construïda amb grans dovelles que configuren una arcada de mig punt; de les obertures es conserva una finestra coronella amb decoració gòtica i una llinda decorada amb relleus relatius a la vinya amb un podall tallant un sarment.
Canyelles - Can Sàbat

Canyelles - Can Sàbat
Canyelles - Can Sàbat

Canyelles mereix una visita sense presses tot recordant el seu paper destacat al llarg de la història, que ha vist el pas transhumant en estar prop de la Carrerada Reial de la Cerdanya, en un indret de cruïlles de comunicacions, i que malgrat el ritme imparable dels nostres dies, ens transmet aquella tranquil·litat i serenor dels nostres pobles, a cavall del mar i la muntanya.
Canyelles - Nucli antic
Canyelles - Nucli antic

Canyelles - Nucli antic

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Canyelles - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web