Museu d'Enric Monjo a Vilassar de Mar

Vilassar de Mar - Museu d’Enric Monjo

Vilassar de Mar - Museu d’Enric Monjo
Vilassar de Mar - Museu d’Enric Monjo


L’antic hostal, documentat des del segle XVII, que servia de lloc de repòs als viatgers que utilitzaven l’antic camí ral que comunicava Mataró amb Barcelona, acull aquest singular museu, després que va deixar de ser la seu del primer edifici consistorial de Vilassar de Mar entre 1785, l’any de la seva independència, i el 1962. L’edifici conserva uns interessants esgrafiats a la façana lateral, testimoni de la decoració que cobria tot l’edifici, obra de Eduard Ferrés i Puig.

La 1971 es va crear la gliptoteca d’Enric Monjo i Garriga per tal de divulgar l’obra d’aquest insigne artista, el qual va cedir gran part de la seva obra escultòrica a Vilassar de Mar població on va nèixer l’any 1896.

Vilassar de Mar - Museu d’Enric Monjo
Vilassar de Mar - Museu d’Enric Monjo


Va estudiar a la Llotja de Barcelona i fou un dels deixebles de Josep Llimona. La seva obra es caracteritza per la geometria, l’esquematisme i el gran domini de l’anatomia humana. Va fer moltes obres de caire religiós com podem veure al monestir de Montserrat (estàtua jacent de l’Abat Oliba), a la catedral Nacional de Washington, la Catedral de l’Esperit Sant de Terrassa (retaule del Sant Esperit), monestir de Sant Cugat (imatge de Sant Cugat), entre d’altres. També destaca per les seves escultures femenines com Nit, Immortalitat, Relleu o Ofrena.

Camí Ral, 30
Tel. 93 759 36 39

HORARIS
Dimarts, dimecres, dijous i divendres de 17.00 a 20.00 h
Dissabtes d'11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h
Diumenges d'11.00 a 14.00 h

 
Població: Vilassar de Mar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
La Granadella - Setmana Santa 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web