Museu de la Mina Vella de Vilassar de Mar

Vilassar de Mar - Museu de la Mina Vella


Ca l’Eudald, molt a prop del cementiri, és la seu del Museu de la Mina Vella, una antiga companyia d’aigua, obert al públic des de l’any 2000. Fou un Antic molí hidràulic construït l’any 1806.

Des del web www.aiguesdevilassar, on podem ampliar informació, es descriu el museu: “La visita s’inicia al pati del museu on hi ha l’Estació Meteorològica de Vilassar de Mar. Seguint la visita exterior, tenim accés al Pou de ca l’Eudald, que és un dels vuit pous que donen servei a Vilassar de Mar. Amb tres metres de diàmetre és el més ample del poble, la seva fondària és de quaranta - cinc metres.

Vilassar de Mar - Museu de la Mina Vella
Vilassar de Mar - Museu de la Mina Vella


Al costat mateix del pou podrem veure les plaques solars d’una petita central de producció d’electricitat. Abans d’entrar a l’edifici del museu, encara ens falta veure com arriba l’aigua dels pous i de les mines. Aigua que ha de ser subministrada a la població. Això ho veurem en la caseta del trastejador.

Vilassar de Mar - Museu de la Mina Vella


La col·lecció permanent del Museu de la Mina Vella està exposada en cinc sales. A la planta baixa s’hi pot apreciar la história de la companyia d’aigues (una de les mes antigues de l’estat) i com es fa la distribució de l’aigua a Vilassar de Mar. Desprès de veure la planta baixa, la visita ens obliga a baixar cap als antics soterranis del molí. En el primer hi podrem aprenedre com es construïen els pous i les mines que actualment encara donen servei a la nostra població. El segon i tercer subterranis corresponen a l’espai de l’antic molí hidràulic. Si baixem fins al tercer podrem veure l’antiga mina de desguàs, actualment seca, de prop de tres - cents metres de llargada.”

El museu disposa d’una biblioteca especialitzada de la temàtica de l’aigua i una sala polivalent.Horaris
Ca l’Eudald. Casa de camp 106. Tel 93 759 72 70
www.aiguesdevilassar.cat
museu@aiguesdevilassar.catPoblació: Vilassar de Mar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
La Granadella - Setmana Santa 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web