Castell i església de Sant Joan de Clarà

Torredembarra - Cal Xeco, castell de Clarà


Torredembarra - Cal Xeco, castell de Clarà


Cal cercar els origens històrics del municipi en aquest nucli, on es bastí un recinte fortificat , que a finals del segle XIV formava part de les possessions del monestir de Santes Creus, que exercí el domini senyorial dins el segle XIX.

Cal Xeco , edifici bastit sobre l’antic castell de Clarà , conserva incorporades a les seves estructures les úniques restes que queden de l’antiga construcció defensiva medieval: una torre amb volta d’accés i un matacà. En un document de l’any 1057 els comte de Barcelona van concedir la quadra de Clarà en favor de Guitard, Prolionisc i Ol·lomar, amb l’obligació a canvi de construir una torre de pedra i calç i una fortalesa a la part baixa de la població, possiblement la primera referència al castell de Torredembarra damunt el qual és va aixecar l’actual edifici destinat i rehabilitat com a dependències municipals.

Torredembarra - Església de Sant Joan Baptista de Clarà


Torredembarra - Església de Sant Joan Baptista de Clarà


Torredembarra - Església de Sant Joan Baptista de Clarà


L’actual església de Sant Joan Baptista respon bàsicament a l’estructura d’època gòtica amb reformes efectuades posteriorment en el segles XVI i XVII, com el portal adovellat de la façana de migdia, encara que el campanar d’espadanya correspon al segle XIX.
Població: Torredembarra

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web