Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Castell de Vilassar

Vilassar de Dalt - Castell de Vilassar


Sembla que l’origen del castell es centra en una torre circular, actualment de cionc plantes i un petit recinte emmurallat al seu entorn que podia correspondre a grans trets amb l’actual. Segons alguns autors, la família dels Sant Vicenç, els primers propietaris van utilitzar el castell com a lloc de refugi de caça i ja al segle XIV el van convertir en residència permanent. A finals d’aquesta mateix centúria els Descosch van comprar el castell i entre els anys 1374 i 1377, van reforçar les defenses del castell i van construir un recinte jussà emmurallat i una barbacana. Entre 1406 i 1409, la part oest de l’edifici es va convertir en un palau. Fou el moment en el qual es van efectuar important modificacions a la façana principal i, a l’interior, es va construir una sala a la planta baixa sustentada per dos arcs de diafragma, una cuina al primer pis, diverses habitacions al segon i una torre en el tercer pis.

Vilassar de Dalt - Castell de Vilassar


Vilassar de Dalt - Castell de Vilassar


A l’interior es conserven estances que estaven destinades a celler, a la cuina, magatzem de blat, dependències nobles, entre d’altres. Una part es dedica a la capella castellera sota l’advocació de la Trinitat i a la Concepció de Maria.

Vilassar de Dalt - Castell de Vilassar
Vilassar de Dalt - Castell de Vilassar
Curiositats
El castell, que no es pot visitar, és de propietat particular i fou declarat el 1931 monument històrico-artístic. El 1956 es van efectuar unes molt importants obres de restauració a càrrec dels propietaris. Conté un dels més importants arxius documentals de Catalunya.
Població: Vilassar de Dalt

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web