Plaça de la Font

La Plaça de la Font constitueix un dels espais més emblemàtics de la vila de Torà que pren nom de la font barroca del segle XVII que presideix l’espai. La plaça segons les èpoques ha tingut diferents denominacions com ha passat en multitud de llocs arreu del país, però en el cas que ens ocupa els diferents noms del lloc resten visibles en plaques de PLAZA DE ALFONSO XIII (en motiu de la visita del rei per la riuada de 1907) o PLAÇA DE LA REPÚBLICA , a part de l’actual PLAÇA DE LA FONT .
Torà - Plaça de la Font

La font, amb dos brolladors i una gran pica , es troba emmarcada per una estructura monumental d’arc de mig punt i cornisa a dues aigües , amb un cos semicircular tancant el frontal d’aquesta font. Una placa amb el text "EL 12 OCTUBRE DE 1907 L'AIGUA ARRIBÀ AQUÍ " rememora una de les riuades que patí la població. Sota d’aquesta placa hi ha un relleu escultòric on apareix la imatge del toro, un dels símbols de Torà. Una altra inscripció diu "EL DIA 13 DE JUNY DE 1866, EL RIU PERVINGUÉ FINS AQUÍ ".
Torà - Plaça de la Font
Torà - Plaça de la Font

A l’entorn del cos central de la font, amb coberta a doble vessant esglaonada, es distribueixen la resta d'elements: a la banda sud una pica dividida en tres compartiments per netejar verdures , i al costat una torreta datada el 1911; i a la banda nord uns abeuradors comunicats entre sí amb dos brolladors de bronze amb decoració de caps d'animals. Aquestes piques desemboquen en un safareig rectangular per rentar roba.
Torà - Plaça de la Font
Població: Torà

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web