Era Mare de Diu deth Rosèr d'Aubèrt

Vielha e Mijaran - Era Mare de Diu deth Rosèr d’Aubèrt


A la plaça Major del poble, al centre del seu nucli urbà trobem l’església dedicada a Era Mare de Diu deth Ròser, un edifici que té el seu origen probablement al segle XII, malgrat haver patit moltes modificacions arquitectòniques al llarg de la seva història. El temple és d’una sola nau, que té el seu origen en l’església romànica., coberta amb volta de canó. En època moderna (segle XVI) se li suprimí l’absis per tal de bastir-hi un campanar de torre de planta quadrada de 6 metres de costat, amb un segons cos octogonal. Segons alguns historiadors de l’art el campanar seria una construcció del segle XVI, encara que estilísticament bé podria emmarcar-se en el segle XVII. En una de les arestes del campanar hi ha incrustada una estela romana amb un bust femení delimitat per un arc de mig punt sostingut per columnes amb capitell.

Vielha e Mijaran - Era Mare de Diu deth Rosèr d’Aubèrt


La porta d’accés al temple és formada per un arc adovellat de mig punt, sobre el qual hi ha un petit carreu amb un crismó gravat modernament sobre ciment.

Vielha e Mijaran - Era Mare de Diu deth Rosèr d’Aubèrt

Vielha e Mijaran - Era Mare de Diu deth Rosèr d’Aubèrt


A l’interior es conserven una creu processional de plata daurada d’estil gòtic, considerada com una de les millors de la Vall i un sagrari restaurat.
Població: Aubèrt

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web