Museu-Pinacoteca de Rajadell

"A la plaça de l’Església trobem la rectoria, als baixos de la qual hi ha instal·lada la Pinacoteca-Museu, on es troben les teles premiades en el tradicional Concurs de Pintura Ràpida que té lloc cada any per la Festa Major de Sant Iscle i Santa Victòria (Festa Major de Rajadell), i també eines tradicionals del camp i mobles dels segles XIX i XX.

Des de l’any 1974, el segon cap de setmana del mes de novembre se celebra el Concurs de Pintura Ràpida, dins els actes de la Festa Major de Rajadell. Aquest concurs aplega centenars de pintors (alguns dels quals molt reconeguts) que durant el matí de dissabte i diumenge pinten imatges d’arreu del poble, amb estils molt diversos. Els tres primers premis d’aquest concurs són compensats econòmicament i els quadres són exposats a la Pinacoteca, que a hores d’ara ja n’aplega més d’un centenar." Així es descriu aquesta proposta museística des del www.rajadell.org , proposta que per la seva singularitat en tractar-se d’un museu viu, que es renova de forma annual, proposem de visitar de forma especial.

I vinculada amb aquesta proposta cultural proposem visitar la població durant el segon cap de setmana de novembre, com deixem anteriorment durant la Festa Major, quan es celebra el citat "Concurs de Pintura Ràpida Lluís Solernou" i el "Concurs de Pintura Ràpida Infantil Venanci Vers", que són els veritables motors de la vitalitat del museu-pinacoteca de Rajadell.
Horaris
Per visitar la Pinacoteca cal posar-se en contacte amb l’Oficina de Turisme de Rajadell.

Oficina de Turisme. L’Estació s/n. 08256 Rajadell
Telèfon: 93 836 82 54. Fax: 93 836 80 26.
E-mail: tur.rajadell@diba.es
Població: Rajadell

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web