La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024
Vinyols i els Arcs - Festa del Vi 2024

Glèisa de Sant Laurenç de Mont

Vielha e Mijaran - Glèisa de Sant Laurenç de Mont


L’església parroquial de Mont de la que avui gaudim és el resultat d’un seguit de remodelacions fetes sobre l’església original romànica, de la qual tan sols en resten alguns fragments de la nau i el portal adovellat tapiat, al costat de la portalada actual. El primitiu portal, tallat per una capella lateral, presenta una arquivolta de tres arcs disposats a diferents nivells, essent el més exterior dels tres un arc sobresortit. A la llinda de la portalada actual hi consta una inscripció amb el nom de PAU DE CORS i l’any 17-27 separat per una rosassa de vuit pètals i botó central. Poc després de la construcció d’aquesta porta sembla ser que es va tapiar l’anterior segons hi consta la data de 1738. D’aquesta època podria ser el campanar de torre que presideix la silueta d’aquesta església parroquial.

Vielha e Mijaran - Glèisa de Sant Laurenç de Mont


El Conselh Generau de la Val d’Aran ha endegat la restauració del retaule i el frontal de la capèla dera Mair de Diu deth Rosèr de Mont. Es tracta de dues obres del segle XVIII, ambdues d’estil barroc, de fusta tallada i policromada, que estaven en força mal estat de conservació, procedint a la desinfecció i fixació de les capes de preparació i pintura de cadascuna de les obres, consolidant el suports i netejant els repintats que emmascaren la superfície i la reposició de motllures i elements ornamentals desapareguts.

Vielha e Mijaran - Glèisa de Sant Laurenç de Mont
Vielha e Mijaran - Glèisa de Sant Laurenç de Mont


Vielha e Mijaran - Glèisa de Sant Laurenç de Mont


L’interior de l’església conserva una pica d’aigua beneitera decorada amb dues parelles d’arquets sostinguts per uns pilarets. Dins dels compartiments marcats pels arcs i les columnes hi ha representada una flor de lis, element de tradició i influència francesa que aporta una cronologia de final del segle XII o primera meitat del segle XIII. Separen aquest parells d’arquets uns cercles amb una flor de quatre pètals i botó central inscrita. La part inferior de la pica el recorre un motiu decoratiu soguejat.
Població: Mont

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web