La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024
Vinyols i els Arcs - Festa del Vi 2024

Pòble de Montcorbau

Vielha e Mijaran - Pòble de Montcorbau

Vielha e Mijaran - Pòble de Montcorbau


Montcorbau, històricament unida al nucli de Betlan, dista tan sols del seu veí Mont un quilòmetre, però malgrat trobarse en un lloc més elevat, 1222 metres d’altitud, la seva orientació a migdia fa que el rigor de l’hivern sigui menys acusat. Al frontal del poble, el bosc de Varicauba, ofereix una bonica panoràmica que va canviant al llarg de l’any amb el devenir de les estacions i el canvi en la vegetació i els colors que la configuren. A l’esquena del poble les muntanyes de Sarraera i Tuc Nere com a teló de fons faran les delícies del visitant a aquest petit nucli aranès.

Vielha e Mijaran - Pòble de Montcorbau

Vielha e Mijaran - Pòble de Montcorbau


Montcorbau descobrirà al visitant aquells racons plens del més genuí caràcter aranès, de places petites places majors, carrers estrets i en pendent, cases de pedra carregades de tradició i història, arquitectura rural... que ens descobreixen a cada pas com ha estat i es la vida a a muntanya, una vida dura i difícil que només ha pogut subsistir amb un profund arrelament a la terra i una gra estimació pel que ens han llegat els nostres avantpassats.

Vielha e Mijaran - Pòble de Montcorbau

Vielha e Mijaran - Pòble de Montcorbau
Vielha e Mijaran - Pòble de Montcorbau
Curiositats
Al nord del poble es troba la capella de la Mare de Diu des Dessemparats, on es celebra un romiatge el darrer diumenge de maig. Aquesta capella fou construïda com a promesa que feu un soldat fill del poble en el segle XIX.

Destaquen dos fills il·lustres de la localitat: Arnau de Montcorbau , personatge del segle XIII, que tingué un paper destacat en les negociacions de Vielha quan Felip III l’Ardit, rei de França va ocupar la Vall el 1238 i, el poeta Mn. Josep Condò Sambeat (Montcorbau 1867- Bossòst 1919), l’extensa obra del qual comprèn contes, poemes, una novela, una obra de teatre, llegendes araneses i tradicions de la seva terra: Sense lum, Era Caritat, Sang nòble e sang deth pòble, Era isla des Diamants, Victòria des Aranesi, Era lengua aranesa, Vocabulari Aranés 1915, Ath deuant deth Sant Crist de Salardú...; fou pioner escrivint en llengua aranesa les seves obres, procurant així normalitzar la llengua materna.
Població: Montcorbau

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web