Cau Ferrat a Sitges ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º


Sitges - Cau Ferrat
Sitges - Cau Ferrat


Santiago Rusiñol, a més d’autor dramàtic, narrador i pintor, fou un gran col·leccionista, afecció que el portà el 1893 a adquirir dues cases de pescadors a la vila de Sitges (cal Saula i cal Sense) per a guardar i exposar els ferros vells que col·leccionà i valorà artísticament. L’última dècada del segle XIX en les seves vingudes de París celebrà les Festes Modernistes a Sitges, de la qual en fou un enamorat tota la seva vida.

Sitges - Cau Ferrat
Sitges - Cau Ferrat


Així, doncs, convertí les dues cases adquirides en la seva residència i taller. El Cau Ferrat, al carrer del Fonollar, anomenat així per la seva col·lecció de ferros vells presenta tres obertures a la part inferior, una corresponent a la porta d’accés, un gran portal adovellat i dues finestres que la flanquegen. A la part superior tres finestres s’obren a l’exterior, destacant la que ocupa l’espai central, de factura típica gòtica. Algunes d’aquestes finestres procedien de l’antic castell de Sitges.

Sitges - Cau Ferrat


El 1933 es va convertir en museu, on s’hi apleguen a més de la col·lecció d’objectes de Rusiñol (ferros, ceràmiques…) pintures dels mestres del modernisme català i espanyol (Cases, Utrillo, Zuloaga) i els vidres de la col·lecció d’Alexandre de Riquer.
Horaris
Degut al projecte de restauració, condicionament i remodelació del conjunt d’edificis museístics de Sitges, en l’actualitat el Museu Cau Ferrat està tancat.

Centre informació 1

Població: Sitges

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web