Escoles Velles

Sant Pere de Riudebitlles - Escoles Velles

Les escoles velles de Sant Pere de Riudebitlles són un edifici de planta baixa, amb sòcol de pedra i coberta a doble vessant amb cornisa, que respon al projecte de dues aules disposades en forma de L i un edifici d’habitatges per els mestres de l’arquitecte barceloní Antoni Pons Domíngez, format en el modernisme i contemporani de Gaudí, Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch o Jujol.

Sant Pere de Riudebitlles - Escoles Velles

Sant Pere de Riudebitlles - Escoles Velles

El projecte del nou Grup Escolar de Sant Pere , enllestit el 1922, s’emmarca dins del pla de modernització de la Mancomunitat de Catalunya, substituint el vell edifici de les escoles situat a la plaça de les Eres.

El 1922 es comprà el terreny i la construcció es perllongà fins els volts de 1930 sota la dictadura de Primo de Rivera, encara que l’escola ja funcionava des de 1926. L’edifici d’habitatges pels mestres no arribà a construir-se. El 1997, després de múltiples vicissituds l’escola va perdre la seva funció i amb la rehabilitació arquitectònica es convertí en Casal de Cultura, enderrocant-se el 2003 la tanca en que quedaven closos els patis.

Sant Pere de Riudebitlles - Escoles Velles
Sant Pere de Riudebitlles - Escoles Velles

Sant Pere de Riudebitlles - Escoles Velles

La disposició en L està en consonància amb la funció original de l’edifici, una aula per a nens i una aula per a nenes amb els seus lavabos respectius, amb les dependències dels mestres, magatzem i despatxos al mig.

L’edifici resultant presenta diferències respecte al projecte inicial que tenia elements de caràcter marcadament noucentista, però que, a excepció d’una sanefa de rajola verda i la coronació de les entrades, no es van arribar a construir.

Diputació

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web