A les Jornades Gastronòmiques “Es Niu”, a Palafrugell participaran restaurants que oferiran la possibilitat de degustar un dels plats més emblemàtics de la cuina local, “Es Niu”. Un dels objectius d’aquestes jornades, que organitza l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, és fer conèixer aquest plat tradicional als que encara no l’han descobert i, a la vegada, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional. Es Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc, que en els seus inicis no s’hi posava carn. Es tractava d’un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint; els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i fins i tot salsitxes. És un plat d’hivern, que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a la barraca. La preparació d’aquest plat és molt llarga, és per aquesta raó, que habitualment, no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo. Per aquesta raó és important remarcar la col·laboració dels restaurants que ens ofereixen, un any més, la possibilitat de gaudir d’aquest plat excepcional. Per a més informació (enllaç) |