Cavalcada de Reis a Solsona

Propera edició: 05/01/2022
En la vetllada més màgica de l’any per a la mainada, els Reis d’Orient arribaran a Solsona. Ses Majestats arribaran en cavalls acompanyats de més de 80 persones.

La cavalcada engegarà enmig d’una explosió de llum i so a tocar de les escoles Arrels II i Setelsis. Conformaran l’àmplia comitiva els trabucaires, els armats, un grup de portadors de torxes, els hebreus que flanquejaran el seguici, l’Orquestra Patinfanjàs, l’estel i la cua, els Reis i els seus respectius patges, els cavallers i els vehicles que transportaran els regals per a tots els infants.

L’itinerari que seguirà la cavalcada passarà pel passeig del Pare Claret fins al portal del Castell, indret on els tres Mags descavalcaran per pujar sobre una carrossa que els desplaçarà pel carrer del Castell fins davant l’Ajuntament. A les portes del consistori, la corporació donarà la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar, que continuaran a peu fins a la plaça Major. En aquest indret cèntric del nucli antic, els il·lustres personatges pronunciaran unes paraules per a la quitxalla solsonina. Tot seguit, es dirigiran a la catedral, per fer l’ofrena a la imatge de l’infant Jesús a la capella del Claustre.

Solsona - Cavalcada de Reis (Foto: Ajuntament de Solsona)
Solsona - Cavalcada de Reis (Foto: Ajuntament de Solsona)
Solsona - Cavalcada de Reis (Foto: Arxiu Ajuntament de Solsona)
Solsona - Cavalcada de Reis (Foto: Arxiu Ajuntament de Solsona)


Finalment, abans d’acomiadar-se de la ciutat i continuar el seu viatge, els Reis d’Orient faran cap a la clínica, a l’Hospital Pere Màrtir Colomés i a la residència d’Amisol, als usuaris dels quals faran entrega d’un obsequi.

La cavalcada de Solsona és organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració d’un ampli ventall d’entitats i particulars. Hi prenen part, desinteressadament, els trabucaires, l’Orquestra Patinfanjàs, l’Agrupament Escolta Pare Claret, l’Esplai Riallera, Cofestas, Teresa Cots, Tallers Serena i altres persones que col·laboren en els desplaçaments.

Durant la cavalcada es repartiran un centenar de quilos de caramels tous.

Solsona - Cavalcada de Reis (Foto: Arxiu Ajuntament de Solsona)
Solsona - Cavalcada de Reis (Foto: Arxiu Ajuntament de Solsona)

 
Horari: A 2/4 de 7 de la tarda

Centre informacio 1

Població: Solsona

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Solsona - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web