Sant Joan Samora a Sant Llorenç d'Hortons ***

Sant Llorenç d’Hortons - Sant Joan Samora

L’església s’esmenta per primera vegada l’any 1080 quan el clergue Seniofred va donar al monestir de Sant Cugat diverses possessions. A finals del segle XI es coneix com Sant Joan Moragrega. Tot i que fou sufragània de Gelida, des del segle XV ja apareix integrada a la parròquia de Sant Llorenç d’Hortons.

Sant Llorenç d’Hortons - Sant Joan Samora

Sant Llorenç d’Hortons - Sant Joan Samora


Situada al costat de la masia coneguda com “La Casa Gran”, Sant Joan Samora és un edifici d’una única nau amb un absis semicircular situat a llevant. La porta d’accés està situada com senyalen els cànons, a migdia, i disposa de dues arquivoltes amb imposta, arc de mig punt amb grans pedres adovellades i tota la volta decorada amb estries. El campanar és d'espadanya i s'alça sobre el mur de la façana. Amb el pas del temps s’hi van afegir una sagristia i una capella a la zona nord.

Sant Llorenç d’Hortons - Sant Joan Samora

Sant Llorenç d’Hortons - Sant Joan Samora


 

Diputació

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Sant Llorenç d’Hortons - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web