Avinyó Nou a Avinyonet del Penedès

Visita Virtual ok

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º


Avinyonet del Penedès - Ajuntament a Avinyó Nou o les Cabòries


Avinyó nou ha esdevingut des d’anys ençà un indret de pas per la seva situació en un encreuament entre el camí ral, del segle XVIII, i la nova carretera d’Olesa de Bonesvalls a Begues. Aquest enclavament privilegiat l’ha convertit en el veïnat més important en quant a nombre de població d’aquest municipi penedesenc, raó per la qual els diversos pobles com Les Gunyoles, Cantallops, Clariana, Collblanch, Mas Comtal, La Garrofa o Cal Padrona, tenen la capital administrativa en aquest nucli, a Avinyó nou.

Avinyonet del Penedès - Ajuntament a Avinyó Nou o les Cabòries
Avinyonet del Penedès - Ajuntament a Avinyó Nou o les Cabòries

Avinyonet del Penedès - Avinyó Nou o les Cabòries


Del seu nucli en destaca la Casa de la Vila, un edifici Noucentisme, propi dels anys vint del segle XX, que correspondria al “modernisme despullat d’elements decoratius”. L’arquitectura racional, rectilínia, i simètrica també ens porta a constatar la seva semblança amb el neoclassicisme. A la part inferior de la façana principal hi trobem una porta central suportada per un arc escarcer, flanquejada per dues portes més petites i arquitravades, i aquestes, amb dues finestres geminades i també arquitravades situades més cap als laterals. A la part superior, una petita balaustrada amb barana de pedra, amb tres finestres per banda sense fris ni frontó, sinó amb uns guardapols esglaonats. Finalment, damunt terrat i presidint la façana hi trobem l’escut de la vila, composat per dues claus entrecreuades sobre fons roig.

Avinyonet del Penedès - Avinyó Nou o les Cabòries
Avinyonet del Penedès - Avinyó Nou o les Cabòries


Cal esmentar també les precioses vistes de l’emblemàtica muntanya de Montserrat, una vista panoràmica privilegiada que certifica la multiplicitat de paisatges del nostre país, on hi trobem des dels cingles més escarpats fins la plana ideal per a criar les frondoses vinyes penedesenques, que produeixen un dels vins més famosos del món.

Avinyonet del Penedès - Avinyó Nou o les Cabòries

Diputació

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Avinyonet del Penedès - Ajuntament
On Menjar a Avinyonet del Penedès
On dormir a Avinyonet del Penedès
Enoturisme a Avinyonet del Penedès
Què fer a Avinyonet del Penedès
On comprar a Avinyonet del Penedès
Zones d´interès a Avinyonet del Penedès
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web