Festa de la Cirera del Papiol

Propera edició: 04/06/2022 a 05/06/2022

Un any més, el Papiol dona gràcies a la terra i a la vida

Enguany, la Festa de la Cirera del Papiol tindrà un altre format: un mercat de pagès i productes gastronòmics de proximitat.

El mercat tindrà lloc diumenge 7 de juny, al carrer del Carme, de 9 a 14 h

L’objectiu d’aquest any és agrair la feina de la pagesia local i fomentar el producte de proximitat.


El Papiol - Festa de la Cirera


La Festa de la Cirera del Papiol és un esdeveniment organitzat per l’Associació de Pagesos del Papiol i l’Ajuntament del municipi. Va néixer el 1983, més com a festa de la pagesia (amb caràcter de celebració) que no pas com a fira (amb finalitats més comercials i de promoció econòmica).

Els plans per al futur són que cada cop vagi prenent més caire de fira, i que a banda de la cirera també es promocionin altres productes de la terra i activitats com el comerç i la restauració, sense que perdi, però, els seus orígens.

A través de la Festa de la Cirera, també es vol promocionar turísticament la localitat.

Per a més informació: www.elpapiol.cat

La festa tindrà un format molt reduït i amb uns objectius adaptats a la situació un mercat de pagès i productes gastronòmics de proximitat.

Durant les 9 i les 10.30 hores, les persones de més de 65 anys tindran preferència per accedir-hi. El mercat estarà limitat a una desena de parades de venda de productes alimentaris.
 

Protocols de seguretat sanitària en temps de vetllar per la salut

“És temps d’espera i esperança. Temps de bons aliments, el de casa!”. Aquest és el lema de la festa d’enguany, al qual se sumen aquests altres missatges: és temps de donar suport al producte de proximitat, de donar les gràcies a la terra, a la nostra pagesia, a la vida. En aquest sentit, l’organització posa èmfasi en un altre lema, el de celebrar la festa tenint en compte els protocols de seguretat sanitària adequats, ja que, sobretot, ara és temps de tenir moltíssima cura de la nostra salut.

Així, el mercat es farà en un recinte tancat al carrer del Carme, amb controls a l’accés i a la sortida per limitar l’aforament per tal que es puguin respectar al màxim les distàncies de seguretat necessàries entre les persones. Serà obligatori l’ús de mascaretes i hi haurà dispensadors de productes per a la neteja de les mans. S’ha previst també la neteja adequada de l’espai, abans de l’obertura del recinte i un cop tancat.


Donar suport al producte de proximitat, donar les gràcies a la terra i a la nostra pagesia

Les circumstàncies que ens han tocat viure aquesta primavera ens han demostrat la importància d’un model de consum basat en la proximitat. La nostra pagesia i els nostres comerços han jugat un paper clau en l’abastiment dels productes més necessaris, com els aliments.

L’Ajuntament del Papiol en aquests moments treballa en un pla de mesures per fer front als estralls econòmics causats per la crisi de la Covid-19. Algunes d’aquestes mesures estan pensades per donar suport al comerç i a la producció local. Aquesta edició especial de la Festa de la Cirera va en aquesta línia.

 

 

Consorci de Turisme

Població: El Papiol

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l�Ebre amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web