Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Palau Reial de Vilafranca del Penedès

Aquest palau albergà durant segles l’allotjament de la corona catalano-aragonesa en el pas per aquesta vila penedesenca. Probablement construït vora el segle XII, ja se sap que Jaume I concedí els drets del palau a Fructià de Palau, amb la condició obligatòria d’hostatjar tota la successió de reis catalans a partir d’ell mateix. Prova d’això n’és la mort de Pere III el Gran , com ho exemplifica la placa a la façana de l’edifici.

Vilafranca del Penedès - Palau Reial
Vilafranca del Penedès - Palau Reial


D’aquesta, exempta de decoració, en destaca la seva estructura formada per dos paraments de pedra: un que recorda la forma de torre i l’altra la de barbacana de fusta. Elements singulars de la construcció en són la galeria del pis superior, un parell de finestrals geminats, suportats per una i dues columnes entre mig, i una altra obertura gòtica amb un fals arc ogival, esculpit en relleu i decorat amb altres petits arquets de formes ondulants.

Vilafranca del Penedès - Palau Reial


El regust històric es pot palpar també a l’interior dels murs amb carreus perfectament polits i escairats, on hi trobem el Museu del Vi o VINSEUM , amb materials exposats propis de la seva producció, diorames, maquetes, ceràmica, i la seva història a la vila, entre molts d’altres, a més de la proposta interactiva de rastrejar per la ciutat tot d’elements que recorden la cultura i la tradició vitivinícola vilafranquina. I no únicament això, sinó que a l’edifici hi resideix també una col·lecció d’art sacre, la major part d’obres cedides per mossèn Trens, com la talla romànica de sant Joan evangelista, les pintures Pladellorens del segle XIX, o la mostra de ceràmica espanyola i catalana del segle XVI al XIX del donatiu Bonet Baltà. D’altra banda, en exposició també hi romanen exemplars prehistòrics com un ganivet de sílex, i d’altres més propers com un brau de bronze d’època romana. D’aquesta època també s’hi conserven un gran nombre de peces pètries, que juntament amb les d’època medieval i moderna conformen el Museu Lapidari, situat a l’antic claustre del convent de Sant Francesc.

Vilafranca del Penedès - Palau Reial
Vilafranca del Penedès - Palau Reial 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
La Granadella - Setmana Santa 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web