Ermita de Santa Caterina

Arbeca - Ermita de Santa Caterina

El capbreu de 1480 fa referència a aquesta capella com a lloc on habitava un ermità amb terres de cultiu d’olivera. La presència d’ermitans a Santa Caterina resta documentada en els llibres de l’arxiu parroquial. Arrel de la Guerra dels Segadors l’ajuntament destinà diners per reconstruir l’ermita, com ho testimonia la data de la llinda de 1747. La guerra del francès va tornar a malmetre l’ermita i durant la primera guerra carlina s’utilitzà per a treure’n pedra per a refer la muralla de la vila.
Arbeca - Ermita de Santa Caterina
Arbeca - Ermita de Santa Caterina

La devoció del arbequins pel lloc, tot i restar enderrocada l’ermita, portà a construir un Via Crucis, estrenat el 1855, que anava de l’església parroquial fins el calvari dalt del turó de Santa Caterina, on hi resten els forats on anaven encastades les tres creus. Segons la llegenda en aquest lloc es va trobar la imatge del Sant Crist feta per uns àngels. La imatge era una talla gòtica italianitzant que fou destruïda durant la guerra de 1936. La devoció al Sant Crist és molt important entre els arbequins de totes les generacions.
Arbeca - Ermita de Santa Caterina
Arbeca - Ermita de Santa Caterina
 
Població: Arbeca

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Arbeca - Ajuntament
Santa Fe del Penedès - Cava Forns Raventós
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web