AMIC - Generalitat - PATRIMONI CULTURAL AMB ELS 5 SENTITS (lateral esquerra tot el web)
Ara Lleida Estiu 2020

Can Lleó de Sant Martí Sarroca

La masia de can Lleó , ubicada en una posició aturonada a la carretera que uneix Vilafranca amb Sant Martí, és d’origen baix medieval amb importants remodelacions arquitectòniques portades a terme els segles XVIII i XIX que li han anat donant la fesomia que té avui.

Sant Martí Sarroca - Can Lleó
Sant Martí Sarroca - Can Lleó

L’edifici, de planta baixa, pis i golfes, presenta dues grans torres a banda i banda de la façana, i una galeria posterior amb arcades de mig punt. Diverses dependències agrícoles annexes amb galeries d’arcs completen el conjunt.

Sant Martí Sarroca - Can Lleó

La masia presenta una capella annexa del segle XVIII dedicada a la Mare de Déu del Roser . És un edifici d’una sola nau amb capelles laterals, capçat per un absis de planta semicircular i coberta de volta de canó amb llunetes. A l’exterior cal destacar el portal neoclàssic amb frontó. De l’interior cal destacar-ne el cor sobre l’entrada i el retaule. Altres elements que val la pena assenyalar són l’ull de bou a la façana i el petit campanar d’espadanya d’un ull que corona l’edifici.

Sant Martí Sarroca - Can Lleó
Sant Martí Sarroca - Can Lleó


Sant Martí Sarroca - Can Lleó
Sant Martí Sarroca - Can Lleó

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Sant Martí Sarroca - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web