AMIC - Generalitat - PATRIMONI CULTURAL AMB ELS 5 SENTITS (lateral esquerra tot el web)
Ara Lleida Estiu 2020

Ajuntament de Sant Martí Sarroca

Fins a finals del segle XIX l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca restà situat a dalt del turó dintre del recinte emmurallat. En el primer vintenni del segle XX fou quan es van originar els primers carrers a la plana, com el de les Cases Noves, el de les Casetes o el de Ferran Muñoz. Fou precisament al carrer de Ferran Muñoz on va passar a instal·lar-se l’edifici de l’Ajuntament que ha restat fins els nostres dies, juntament amb les escoles i una capella.

Sant Martí Sarroca - Ajuntament
Sant Martí Sarroca - Ajuntament

L’edifici respon a una arquitectura de serveis de tipus racionalista , de línies força sòbries, amb una accentuada simetria en la distribució del seus espais. L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca és un edifici de planta baixa i un pis amb tres cossos diferenciats. El central que fa d’eix de simetria, on es troba la porta flanquejada per dos grans finestrals, presenta al primer pis una balconada correguda amb tres obertures. Aquest cos està rematat per una cornisa que trenca les línies rectes que predominen a l’edifici. A banda i banda unes torres rematades per una cornisa ondulada presenten sengles escuts.

Sant Martí Sarroca - Ajuntament
Sant Martí Sarroca - Ajuntament


Els cossos laterals de l’edifici presenten teulada amb voladís i al pis superior tan sols la obertura central presenta balcó.

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Sant Martí Sarroca - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web