Net. Fira del Sabó i la Cosmètica Natural de Montgai

Propera edició: 20/04/2025

Montgai - Net. Fira del Sabó i la Cosmètica Natural
Montgai - Net. Fira del Sabó i la Cosmètica Natural


Montgai consolida el Corresabó, a la fira Net dedicada al sabó i la cosmètica natural.

La XV edició de Net, la fira del Sabó i la Cosmètica Natural se celebra enguany el 21 d’abril a Montgai, declarat Poble d’ofici singular del sabó, amb la consolidació del Corresabó, una proposta pionera a Catalunya.

El Corresabó té com a principal objectiu atraure la participació activa d’un públic familiar, a més de l’habitual interessat en la temàtica de la fira.

L’activitat més destacada i tradicional és la demostració de l’elaboració del sabó artesanal de caldera feta per les mestres sabonaires de Montgai, així com la Sala del Sabó on es pot veure com antigament es recollien les morques d’oli dels molins i de les cases, i la recollida de la planta de la barrella que servia per fer lleixiu, ingredient imprescindible en l’elaboració del sabó.

Prèviament al dia 21, s’han fets diverses tallers i jornades tècniques sobre les diferents formes d’elaboració del sabó artesanal, a càrrec de les mestres saboneres de Montgai.

La inauguració d’aquesta XV edició de la fira Net, serà a càrrec de la Directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, la Sra. Agnès Russiñol i Amat a les 12 del migdia.

L’esdeveniment firal, que serà a la plaça Prat de la Riba i al carrer Pare Mirats de Montgai, comptarà amb unes 15 parades de sabons i cosmètica natural, i uns 30 expositors artesans de productes de proximitat de la zona, així com espectacles de bombolles gegants a càrrec del Mag Reivax i també animació musical durant tota la fira a càrrec dels Grallers de Bellvís i els Capgrossos de Montgai.

Montgai - NET Fira del Sabó i la Cosmètica Natural
Montgai - NET Fira del Sabó i la Cosmètica Natural
Montgai - NET Fira del Sabó i la Cosmètica Natural
Montgai - NET Fira del Sabó i la Cosmètica Natural


Durant tot la jordana hi hauran xerrades sobre ornitologia, i la presentació de llibre Sabó de casa.

Com a fet nou, hi haurà una gimcana organitzada pels joves del poble sobre les Paraules de Montgai , amb el nom de Paraulògic.

Durant tot la jornada es podrà visitar Lo Carreró de Montgai i el Museu Agrari del Group Gili.

La fira s’iniciarà a primera hora del matí amb la vuitena edició de la Marxa del Baix Sió dintre del projecte Marxa.cat, que té entre els seus objectius promoure la pràctica saludable de l’esport i afavorir el coneixement i respecte de l’entorn. Els participants poden escollir fer un recorregut lliure sense aglomeracions de sortida ni d’arribada i tindran fins a les 14 hores per fer el recorregut. Totes les persones inscrites rebran un regal per la seua participació.

En aquesta edició de la Marxa, es faran dos recorreguts, un de 22,92 quilometres i un altre de 12,25 quilometres. I passarà pels pobles de Montgai, La Torre de Fluvía i Butsènit. La Marxa permetrà observar uns paisatges de plena primavera amb els contrastos entre el regadiu i els secans, i amb la presència de la rica varietat d’ocells esteparis i l’abundant flora de la zona.

Montgai - Marxa del Baix Sió
Montgai - Marxa del Baix Sió


 

Centre informacio 1

Població: Montgai

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web