Gelida - Pastisseries La Confiança

Cal Delfin

Gelida - Cal Delfin
Gelida - Cal Delfin


La vila de Gelida conté secrets amagats a tot aquell viatjant que decideixi acostar-se a visitar-la; a qualsevol racó pots trobar una casa del segle XVI, o del Modernisme català, força present a la zona. De fet, Gelida es va conformar a finals del segle XIX i principis del XX com a vila residencial i d’estiueig, raó per la qual podem trobar cases senyorials erigides per la incipient burgesia catalana.

Gelida - Cal Delfin
Gelida - Cal Delfin


Aquests nous rics van optar pel novedós estil modernista, que va arribar al poble amb una essència no del tot fidel a l’estil originari, sinó que el van dotar d’un cert eclecticisme. Es fonamentà, doncs, amb l’ornamentació i la introducció dels nous materials constructius com el ferro forjat, la ceràmica vidrada, o el trencadís, a més de conservar alguns elements de la tradició arquitectònica catalana.

Gelida - Cal Delfin
Gelida - Cal Delfin


A Gelida hi trobem clars exemples amb les cases de l’avinguda Colomer, les que hi ha als carrers del centre, o a Cal Delfín , un imponent xalet amb excel·lents vistes. Aquest també compta amb els clàssics forjats en forma de llaçet, guardapols de les finestres amb decoracions en relleu i altres elements únicament ornamentals.

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Gelida - Ajuntament
Productes artesans
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web