Revetlla de Sant Joan a Solsona

Propera edició: 23/06/2020
Reivindicació nacional, tradició i música són les constants de la celebració amb què Solsona dóna la benvinguda al solstici d’estiu.

Solsona - Revetlla de Sant Joan


La revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, és considerada la festa nacional dels Països Catalans i, per dotar-la de més rellevància en aquest sentit, la regidoria de Cultura de Solsona canvia el format de la celebració ampliant-ne el programa d’actes, que començaran a la tarda, i incorporant-hi la rebuda de la Flama del Canigó. És una iniciativa promoguda per Òmnium Cultural del Solsonès a la qual s’han adherit prop d’una desena d’entitats culturals, socials i esportives.

El recorregut de l’arribada de la Flama del Canigó, emblema festiu d’unió dels Països Catalans, començarà a l’encreuament de la carretera de Bassella amb la C-14. Al migdia, l’Agrupament Baixa Ribera Salada la recollirà i la durà fins a Ogern. A mitja tarda, l’agafarà el Club BTT per dur-la en bicicleta fins a l’Hostal de Cirera (Lladurs), punt on la Flama passarà a mans del Club Fondistes del Solsonès per conduir-la corrent fins al parc de la Mare de la Font, on pels volts de les 7 de la tarda tindrà lloc una activitat cultural i popular per al públic familiar amb la participació dels caminants provinents de la plaça del Camp.

Posteriorment, es portarà la Flama fins al portal del Pont pel camí de la Ribera i les avingudes de la Mare de Déu de Montserrat i del Pont. L’esperaran els Trabucaires i l’Orquestra Patinfanjàs. L’itinerari continuarà pels carrers de Sant Miquel i del Castell, passant per davant l’Ajuntament, on recollirà la Flama un membre de la corporació local per portar-la fins al portal del Castell, destinació final del recorregut, on s’encendrà el peveter.Centre informacio 1

Població: Solsona

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Solsona - Ajuntament
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web