Al soterrani de la capella es conserven les gerres del vi de la Passió de Vilalba dels Arcs. Es tracta d’un producte singular elaborat per un grup de viticultors d’aquest municipi de la Terra Alta que des de fa més d’una dècada recorden com l’haurien fet en l’antiguitat durant l’era romana. És un vi que s’elabora en gerres i pells, un vi que neix d’una vinya centenària, La Mussola, que cedeix Casa Coll i que treballa el viticultor Francesc Bru. | ||||
Pel que fa a l’elaboració, quatre viticultors vilalbins, Rosa Doménech del celler Xavier Clua, Rut Fullat de Bernaví, Josep Anton Llaquet d’Unió (Cooperativa de Vilalba) i Joan Ramon Bada de Vins del Tros, recorden que “desrapem amb les mans, el posem dins les gerres, hi afegim herbes mediterrànies, una “poció secreta”, i el deixem fermentar a sol i serena des de novembre fins ara”. I continuen: “Es premsa, hi afegim mel i el deixem dins les gerres perquè acabi de fermentar i reposi”. Per altra banda, el Dissabte de Rams té lloc el tast de l'Oli de la Passió, elaborat a la pedra, en el marc d'una jornada dedicada al món oleícola on participa la DOP Oli de la Terra Alta. També es pot tastar el pa àzim cuit a l'antic forn de la vila com ho feien els jueus durant la Péssah. |