Museu de Geologia i del Guix de Vilobí del Penedès

Vilobí del Penedès - Museu de Geologia i del Guix


Per la particular formació geològica del terme municipal de Vilobí del Penedès , no és estranya la presència d’un museu dedicat a tot tipus de minerals i fòssils , però especialment a l’acurat estudi del guix . A part de la maqueta que exposa l’estructura geològica del municipi, a l’edifici hi resideix la col·lecció Rovira i Sendrós .

Vilobí del Penedès - Museu de Geologia i del Guix


Amb més de 25 anys de vida, els seus orígens es remunten a la recerca de peces especials de guix cristal·lí, una de les varietats més comunes a les pedreres del poble. Més endavant, però, es van anar adquirint altres tipus de minerals d’arreu del món, així com també una petita mostra de fòssils de diversos espais de l’Alt Penedès. Tota una empresa que és possible gràcies al voluntariat de la població i al seu interès per facilitar dades científiques, bibliogràfiques, i donació de peces d’interès, tant per part de ciutadans anònims com alguna col·lecció privada.

Vilobí del Penedès - Museu de Geologia i del Guix


Al pati de l’edifici en cal destacar una pedra de molí, l’estructura d’una antiga premsa de vi, i un corró de batre, els tres elements de pedra molt ben tallada i polida, procedents probablement d’alguna casa pairal de la zona.Horaris
Per a poder visitar el museu cal trucar al 93 897 80 27 i demanar la disponibilitat pel dia que es desitgi.
Població: Vilobí del Penedès

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web