AMIC - Generalitat - PATRIMONI CULTURAL AMB ELS 5 SENTITS (lateral esquerra tot el web)
Ara Lleida Estiu 2020

Teatre Eliseu de Roda de Ter

Edifici de tipologia modernista, amb una decoració basada en la utilització del totxo vist amb formes geomètriques, destacables especialment a les obertures on s’observa uns arcs esglaonats cecs en degradació que finalitzen en un guardapols final; també és significativa  la ceràmica vidriada sota el ràfec de la teulada i la barana del balcó principal.

Roda de Ter - Teatre Eliseu
Roda de Ter - Teatre Eliseu

És una obra de l’any 1915 de l’arquitecte Josep Canaleta Cuadras, a partir d’un encàrrec de la Cooperativa Primera del Ter o Societat Anònima Cooperativa del Ter. Un dels grans puntals de la Cooperativa i de l’edifici fou el tècnic tèxtil Ferran Alsina i Parellada. L’arquitecte Canaleta va col·laborar amb Gaudí a la casa Batlló, la casa Milà, la cripta de la Colònia Güell  o a la mateixa Sagrada Família. És autor a Gavà de l’església parroquial, a Viladecans de l’Escorxador Municipal i el Mercat.
Roda de Ter - Teatre Eliseu
Roda de Ter - Teatre Eliseu
Roda de Ter - Teatre Eliseu

Posteriorment acollí el cinema de la població i recentment s'ha creat el Centre Cultural Cooperativa Primera del Ter que acull el teatre, la Biblioteca Bac de Roda i el llegat documental de Miquel Martí i Pol.
Roda de Ter - Teatre Eliseu 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Roda de Ter - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web