Teatre Eliseu de Roda de Ter

Edifici de tipologia modernista, amb una decoració basada en la utilització del totxo vist amb formes geomètriques, destacables especialment a les obertures on s’observa uns arcs esglaonats cecs en degradació que finalitzen en un guardapols final; també és significativa  la ceràmica vidriada sota el ràfec de la teulada i la barana del balcó principal.

Roda de Ter - Teatre Eliseu
Roda de Ter - Teatre Eliseu

És una obra de l’any 1915 de l’arquitecte Josep Canaleta Cuadras, a partir d’un encàrrec de la Cooperativa Primera del Ter o Societat Anònima Cooperativa del Ter. Un dels grans puntals de la Cooperativa i de l’edifici fou el tècnic tèxtil Ferran Alsina i Parellada. L’arquitecte Canaleta va col·laborar amb Gaudí a la casa Batlló, la casa Milà, la cripta de la Colònia Güell  o a la mateixa Sagrada Família. És autor a Gavà de l’església parroquial, a Viladecans de l’Escorxador Municipal i el Mercat.
Roda de Ter - Teatre Eliseu
Roda de Ter - Teatre Eliseu
Roda de Ter - Teatre Eliseu

Posteriorment acollí el cinema de la població i recentment s'ha creat el Centre Cultural Cooperativa Primera del Ter que acull el teatre, la Biblioteca Bac de Roda i el llegat documental de Miquel Martí i Pol.
Roda de Ter - Teatre Eliseu 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Roda de Ter - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web