Diada Nacional de Catalunya a Súria

Propera edició: 11/09/2023

Súria - Diada Nacional de Catalunya

Dijous 8 de setembre

 • 20.00 h. Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya a Súria. Amb l’actuació de la Companhia Barrica do Maranhao de Brasil. De nou Súria és present en aquest festival que ha esdevingut una fusió de les cultures del món i l’apropament dels pobles. El grup artístic que actuarà a casa nostra, té una llarga trajectòria de treball en favor de la cultura popular brasilera, a l’illa de Sao Luis, i d’autèntic ambaixador arreu del planeta. Presentarà un conjunt de danses i cançons tradicionals del país amb tota la seva gràcia, ritme, música i vistositat del vestuari. Entrada gratuïta. Lloc: plaça Major del Poble Vell. Durada de l’espectacle: cinc quarts d’hora.

Divendres 9 de setembre

 • 20.00 h. Presentació de la publicació a memoria.cat de les Memòries de Pere Puig Rafart (Súria, 1919-2003). Les memòries d’aquest surienc, titulades ‘Les meves vivències viscudes. De 19 de juliol de 1936 a 24 de juny de 1945’ es posen a l’abast de tothom en el portal de webs de l’Associació Memòria i Història de Manresa, entitat que contribueix a recuperar la memòria històrica i lluitar contra l’oblit. Amb la intervenció del surienc Amadeu Olives Santamaria, el periodista i membre de l’esmentada associació Salvador Redó Martí i del nebot de Pere Puig, Antoni Julián Ribera; i el reconeixement de l’alcalde Albert Coberó i Aymerich. Cloenda amb una interpretació a càrrec del cor de La Llanterna. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dissabte 10 de setembre

 • 20.30 h. Sopar i disco infantil amb Cristian Hoock. Per a nens i nenes i nois i noies entre 8 i 13 anys, amb monitoratge a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Joan Ros. Lloc: pistes de l’Escorxador. Preu del tiquet: 5 euros. Venda anticipada de tiquets: establiment Milar Reguant Agut, fins al divendres 9 de setembre.

Diumenge 11 de setembre. Diada Nacional

 • PUJADA A LA TORRE PER HISSAR LA SENYERA
  • 7.00 h. Sortida de la pedalada en bicicleta tot terreny BTT. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan.
  • 8.00 h. Sortida de la caminada. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan.
  • 8.30 h. Hissada de la bandera de Catalunya. Lectura del manifest i cant d’Els Segadors, amb la col·laboració de cantaires suriencs de diferents entitats, que coincidirà amb un galeig a càrrec dels trabucaires del Tro Gros. Es farà un pilar humà i hi haurà balls de bastons i de cascavells. Esmorzar popular per a tots els participants. Opcionalment, seguirà una caminada cap a la Font del Ferro i Coaner, que enllaçarà amb els actes de la Festa Major de Coaner, que s’escau aquest mateix dia. L’organització informa les persones amb problemes d’oïda o amb sensibilitat auditiva, en especial la gent gran i els infants, que adoptin mesures de precaució en l’acte de la galejada de trabucs. Lloc: turó de la Torre.

Dijous 15 de setembre

 • 20.00 h. Presentació del projecte didàctic ‘Salvador Perarnau, el poeta de Súria’. A càrrec d’Isabel Morales Garcia i de Josep Antoni Serra i Santallusia, de Zenobita Edicions, autors del quadern pedagògic editat per la Comissió Commemoració Perarnau (2020-21) i l’Ajuntament de Súria. Com a colofó es projectarà una breu filmació d’imatges inèdites de la diada d’homenatge que Súria va retre al poeta el setembre de 1966, ara fa cinquanta-sis anys. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

 

Centre informacio 1

Població: Súria

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Súria - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
La Granadella - Setmana Santa 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web