Portal i Casa del Pardo

Vendrell, El - Portal i Casa del Pardo

El portal del Pardo és l’únic testimoni de les 5 entrades que tenia el recinte emmurallat de la vila del Vendrell a l’edat mitjana, oberta en aquest cas al camí de Sant Vicenç de Calders. El portal és d’arc de mig punt lleugerament rebaixat.
Vendrell, El - Portal i Casa del Pardo
Vendrell, El - Portal i Casa del Pardo

Damunt s’hi bastí la casa del Pardo que aprofità segurament la torre medieval que s’obria damunt del portal, això explicaria que l’edifici presenti dues unitats volumètriques diferenciades, una de vertical, damunt del portal, i l’altra horitzontal. Respon a un destacat exemple de casal renaixentista , datat el 1623. En una clau de volta hi ha representat l’escut familiar dels Nin , família amb testimonis en altres viles com Vilanova i la Geltrú.
Vendrell, El - Portal i Casa del Pardo

L’edifici consta de planta baixa i dos pisos, el superior rematat per una galeria d’obertures d’arcs carpanells. Les obertures del primer pis, en forma de balcons, presenten trencaaigües, algun bellament ornamentat. Uns esgrafiats del segle XVIII força malmesos decoraven part de la façana.
Vendrell, El - Portal i Casa del Pardo

Una curiositat de la casa és la cambra dels patrons , estança on s’allotjaven els capitans dels vaixells que recalaven al municipi.
Població: El Vendrell

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web