AMIC - Risc de rebrot al teu municipi

Palau Gener Batet de l'Arboç

El Palau Gener Batet és un gran casal residencial d’estil eclèctic fet construir per l’indià retornat de Cuba, Josep Gener Batet, entre 1877 i 1889, que s’havia enriquit amb el negoci del tabac. El 1877 es construí el cos que s'obre al passeig Panxita i a la rambla Gener i el 1889, el cos que s’obre cap al jardí. El jardí es clou amb una tanca, als extrems de la qual hi ha dues torres-mirador de planta poligonal amb obertures ogivals i coberta cònica, molt similars a les dues torres del parc que Josep Gener es va fer construir a la carretera, conegut com El Parque , amb templet al mig.
Arboç, L’ - Palau Gener Batet
Arboç, L’ - Palau Gener Batet

La façana principal, que dóna al jardí, és dividida en cinc cossos. El central i els dos laterals tenen tres plantes, a les quals s'hi afegeixen unes torres vuitavades cobertes amb cúpula. El cos central és presidit per una ampla balconada amb balustres.

La primera edificació, amb un aire neoclàssic, de tres plantes, té obertures amb arcs rebaixats a la planta baixa, amplis balcons a la planta primera i finestres rectangulars a les golfes. De la segona edificació destaca la façana de migdia, molt monumental i totalment simètrica i que s'obre a l'antic jardí. Formada per tres cossos té també tres plantes d'alçada i cada cos està rematat per un lucernari de grans dimensions dels quals el central, el més gran, està acabat amb una cúpula.
Arboç, L’ - Palau Gener Batet
Arboç, L’ - Palau Gener Batet

Els interiors, tot i les transformacions sofertes, mantenen molts dels espais i decoracions originals. Cal destacar l'antic menjador, amb un notable enteixinat de guix al sostre i les parets empaperades que, sembla, amaguen pintures relacionades amb el cultiu del tabac, origen de la fortuna del Sr. Gener.
Arboç, L’ - Palau Gener Batet

El 1949 els Salesians van comprar l’edifici per a destinar-lo a noviciat. Els anys 50 es portaren a terme les reformes necessàries per a adaptar l’edifici a la seva nova funció. Finalment, el 1969 l’edifici es destina a col·legi-residència i als anys 70 del segle XX el jardí i estany originals són substituïts per una piscina i pistes poliesportives.
Població: L'Arboç

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Arboç - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web