La Garriga - Corpus 2024

Cal Reinyé de Fondarella

Fondarella - Cal Rainyé

Els Reinyé eren una família de pagesos benestants amb poder econòmic dins la comarca. La primera constància que es té d'aquesta família data de 1553: eren els encarregats del molí d'oli del senyor del poble.

Fondarella - Cal Rainyé

El solar familiar dels Reinyé històricament hauria inclòs el castell de Fondarella que podríem identificar amb l'edifici noble de Can Combelles que actualment rep el nom de "Castell", referida probablement a una construcció dels segles XIII-XIV.

Fondarella - Cal Rainyé
Fondarella - Cal Rainyé

Cal Reinyé és un edifici de planta noble bastit molt probablement entre 1711, data en que en un document es comenta que el castell estava en ruïnes, i 1744, data inscrita a la balconada central. La composició de l’edifici respon a l’arquitectura pròpia del barroc encara que conserva algun element anterior, com un portal adovellat d’arc de mig punt.

Fondarella - Cal Rainyé

Es tracta d’una casa cantonera de dues plantes. La planta pis segueix una distribució tradicional. Sala gran a la part central del davant, que distribueix a dormitoris a cada costat i també una capelleta. D'aquesta sala gran surt un passadís que distribueix a la part posterior. A la façana s'observen llindes treballades, destacant la de la balconada central amb el nom del propietari de la casa PERE REINYÉ.

Fondarella - Cal Rainyé

Població: Fondarella

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Fondarella - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web