La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024

Casa de la Vila de Torregrossa

Torregrossa - Casa de la Vila

L’edifici de la Casa de la Vila, projectat l'any 1905 com a escoles públiques, té a la façana l’escut de la vila amb la data de 1909. Es tracta  d’un edifici molt proporcionat de planta quadrada amb planta baixa i dos pisos, amb coberta de teulada a doble vessant a la part central i terrassa plana amb balustrada ornamental a les façanes anterior i posterior.

Torregrossa - Casa de la Vila

La seva construcció es basa en la simetria compositiva i en l'austeritat ornamental, només alterada per les balconades de forja i per la utilització de la pedra a la planta baixa. Aquest material ha estat utilitzat en el sòcol, les cantonades i el remat i perfils de les tres portades, destacant per les formes ondulants i sinuoses les motllures de la porta principal.

Torregrossa - Casa de la Vila
Torregrossa - Casa de la Vila

Les motllures s'apropen estilísticament als motius decoratius modernistes, àmpliament difosos en aquella època i que en el cas de Torregrossa queden reflectits de manera senzilla en aquesta portada. La resta de paraments murals són arrebossats.

Torregrossa - Casa de la Vila
Torregrossa - Casa de la Vila

Aquest edifici està situat a la zona de l'eixample de la població i presenta similituds formals, compositives i ornamentals amb altres edificacions properes, com cal Campmajó, la casa de Teresa Ampurdanès i Cal Salvia.

Torregrossa - Casa de la Vila

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Torregrossa - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web