La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024
Vinyols i els Arcs - Festa del Vi 2024

Cal Tarragona a Castellserà

Castellserà - Cal Tarragona

Cal Tarragona és una casa senyorial propietat de la família Tarragona des del segle XVII. Es tracta d’un típic casal barroc que presenta la característica distribució d’aquest tipus d’edificis, amb una planta baixa, el pis noble i les golfes amb una galeria d’ obertures d’arc de mig punt, de distribució típica dels casals d’aquesta època, encara que en presenta una més desplaçada de perfil quadrangular, possiblement afegida en un moment posterior. La maçoneria de l’edifici és de gran carreus ben tallats.

Castellserà - Cal Tarragona
Castellserà - Cal Tarragona

La planta baixa presenta dues portes, de llinda, fetes a base de carreus de pedra ben tallada. La porta principal, la dreta, la llinda és feta a base de pedres trapezials  disposades verticalment, flanquejant una de central amb l'escut de la família, que fou afegida posteriorment. L'altra porta, la de l'esquerra hi té una llinda horitzontal sense cap decoració ni inscripció. Aquestes dues portes s'alternen amb finestres de diferents dimensions.

Castellserà - Cal Tarragona
Castellserà - Cal Tarragona

Al primer pis destaca un balcó suportat per àmplies mènsules. A una banda té una finestra i a l’altra, en té tres. Totes les obertures d’aquest pis presenten llinda a la part superior, i una motllura composta que les recorre interiorment per tres bandes. Les finestres presenten destacats ampits motllurats. A la llinda d’una de les finestres hi ha gravada la data de 1612.

Castellserà - Cal Tarragona


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Castellserà - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web