Ara Lleida Estiu 2020

Creu de terme de la Fuliola

Aquestes creus de terme, plenes de simbolisme, que trobem a l’entrada de les poblacions o vora els camins, potser delimitaven els termes de les poblacions i donaven la benvinguda o acomiadaven aquelles persones que transitaven per la població.

Fuliola, La - Creu de terme de la Fuliola

La creu de terme de la Fuliola respon a una reproducció feta al segle XX a partir de restes de l’antiga creu i de fotografies de la mateixa. L’original es va destruir durant la guerra de 1936-1939.
Fuliola, La - Creu de terme de la Fuliola
Fuliola, La - Creu de terme de la Fuliola

La creu, de factura gòtica, respon a un exemple de línies molt sòbries amb els braços del creuer units per sengles angles. A una banda del creuer apareix la Crucifixió amb la Verge i sant Joan als peus de la creu i a l’altra banda apareix la Verge amb medallons al·lusius a la seva condició de Mare de Déu. La creu s’assenta damunt un capitell de factura moderna, octogonal, amb representacions de sants. El fust de la creu, totalment modern, és llis completament.

Població: La Fuliola

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web