Casa del procurador

Bellpuig - Casa del procurador

Al carrer Homenatge a la Vellesa trobem la Casa del Procurador , coneguda també com Casa dels Consellers , Paeria Antiga o Palau de Ramon Folch de Cardona , formant part del porxos situats davant de l’actual edifici de l’Ajuntament.

L’edifici, iniciat el 1581, consta de planta baixa unida a uns porxos, un pis i golfes. L’obra resultant és un habitatge de grans carreus de pedra picada, amb la part noble situada al primer pis, que presenta tres balcons.

Bellpuig - Casa del procurador
Bellpuig - Casa del procurador

La porta principal d’aquest palau, arquitravada, porta la data de 1583, probablement la d’acabament de l’obra, i una inscripció en llatí que diu: SINT OCULI TUI APERTI DNE (domine) SUPER DOMUM ISTAM DIE AC NOCTE (trad.Vetlla, Senyor, per aquesta casa dia i nit) .

Bellpuig - Casa del procurador
Població: Bellpuig

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Santa Fe del Penedès - Cava Forns Raventós
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web