Escalinata de l'església de Sant Nicolau

Bellpuig - Escalinata de l’església de Sant Nicolau

El temple parroquial de Bellpuig , dedicat a Sant Nicolau , en el transcurs dels anys sofrí diverses refeccions, d’entre les quals una en particular no afectà el temple pròpiament dit sinó a l’entorn urbanístic que l’envolta, ens referim a les obres d’accés.

Bellpuig - Escalinata de l’església de Sant Nicolau
Bellpuig - Escalinata de l’església de Sant Nicolau

Així, a la darreria del segle XVIII (1792), en plenitud de les idees artístiques del barroc es construí l’escalinata que dóna accés al temple, una magnífica obra que destaca tant per les seves pròpies dimensions com per les de les lloses que utilitza en el seu esglaonat.

Bellpuig - Escalinata de l’església de Sant Nicolau

L’escalinata s’inicia molt probablement on estaria situada la primitiva església de la població de Bellpuig , construïda vers el segle XIII dins els clos de la vila, seguint els paràmetres vigents a l’època del romànic.

Població: Bellpuig

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Santa Fe del Penedès - Cava Forns Raventós
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web