Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada

Monuments urbans

Diferents monuments repartits pel nucli de Bellpuig a l’hora que embelleixen la trama urbana recorden fets i persones que han estat singulars per la seva història.

Monument a la sardana

L’any 1972 Bellpuig fou Ciutat Pubilla de la Sardana . A més del missatge al món sardanista de Raimon, la sardana del pubillatge “Bellpuig, ciutat pubilla” de Conrad Saló, el reconeixement a Salvador Casanova o la lliçó magistral pronunciada per Josep Vallverdú, Bellpuig dedicà un monument a la sardana , obra de Josep Castellana i Sangrà .

Bellpuig - Monuments urbans (Sardana)
Bellpuig - Monuments urbans (Sardana)


Monument al Mil·lenari

El monument al mil·lenari fou erigit per commemorar el mil·lenari de Catalunya . L’any 2006 el President de la Generalitat pronuncià el Manifest de l’Onze de setembre davant d’aquest monument. És una obra de l’artista Jaume Perelló i Miró , fill adoptiu de Bellpuig, de bellesa excepcional per la seva combinació de metall, vidre i aigua. La seva obra conrea un figurativisme molt estilitzat, incorporant tècniques de nova experimentació i impregnant la seva escultura d’una espiritualitat sense precedents, per la simplicitat i senzillesa de disseny.

Bellpuig - Monuments urbans (Mil·lenari)


Monument a Berenguer Arnau d’Anglesola

El monument a Berenguer Arnau d’Anglesola és un homenatge de la vila de Bellpuig a qui rebé per primera vegada el títol nobiliari de baró de Bellpuig amb jurisdicció l’any 1139 de mans del comte de Barcelona i després príncep d’Aragó Ramon Berenguer IV. Berenguer Arnau d’Anglesola fou el fundador de la línia Bellpuig del llinatge dels Anglesola i fou qui atorgà la carta de poblament de Lleida l’any 1150, després de la seva reconquesta.

Bellpuig - Monuments urbans (Berenguer Arnau d’Anglesola)
Població: Bellpuig

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web