Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Ermita de Sant Miquel de Verdú

Verdú - Ermita de Sant Miquel


Segons la tradició Sant Miquel s’aparegué als Cervera i els ajudà en la conquesta de la avui capital de la Segarra en mans dels sarraïns; en agraïment bastiren l’ermita de Sant Miquel a finals del segle XIV, estant la vila sota la jurisdicció senyorial del monestir de Poblet, com ho recorden els bàculs esculpits en els capitells d’arrencada dels arcs. Durant la guerra Civil de 1936 l’ermita fou saquejada, desapareixent sota les flames del foc tots el seus quatre altars: Mare de Déu de Montserrat i Sant Jordi a la part esquerra i de Sant Francesc i Sant Antoni de Pàdua a la dreta . La restauració de l’edifici data del anys 90 del segle XX.

Verdú - Ermita de Sant Miquel
Verdú - Ermita de Sant Miquel


És un edifici gòtic d’una sola nau i portalada de grans dovelles, rematat per un campanar d’espadanya d’un sol finestral. De l’original gòtic tan sols es conserva l’altar principal, dedicat a sant Miquel, al Museu Episcopal de Vic, perquè el bisbe Morgades el feu traslladar a finals del segle XIX.

Verdú - Ermita de Sant Miquel


A l’ermita de Sant Miquel s’hi anava anualment per les festivitats de sant Miquel, sant Jordi i la Mare de Déu de Montserrat en processó des de la parròquia i s’hi celebrava ofici.

 
Població: Verdú

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Verdú - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Balaguer - Fira dels Alls, Mercat de Santa Llúcia 2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web