Castell i Mas del Villar

Sant Feliu de Codines - Castell i Mas del Vilar


Prop del nucli principal de població hi trobem aquesta masia fortificada del Villar, coneguda des del 1007. D’aquesta fortalesa, reformada i ampliada el 1648, actualment es conserven fonamentalment l’estructura i algun element gòtic, com els dos finestrals que flanquegen el rellotge de sol de la façana.

Sant Feliu de Codines - Castell i Mas del Vilar


Ara bé, en un lateral s’hi erigeix una torre circular del segle XII, que juntament amb els murs concomitants haurien pertanyut a l’antic castell del Villar. Aquesta torre consta de dos espais: un d’inferior, cobert amb una falsa cúpula, amb un orifici al centre; i l’altre a sobre, des d’on sobre una porta que dona a la teulada del mas, probablement alguna antiga i petita murada de defensa. Al costat contrari, una galeria catalana típica de les masies pairals del nostre país.

Sant Feliu de Codines - Castell i Mas del Vilar


Davant l’habitatge fortificat i havent creuat la riera, s’hi conserven vestigis una menuda capella dedicada a l’advocació de santa Maria, construïda cap al segle XII, i on cada any el dilluns de Pasqua s’hi fa un aplec en honor a la imatge de terra cuita del segle XVIII –la Mare de Déu de la Llet.

Sant Feliu de Codines - Castell i Mas del Vilar

Visita
Aquesta masia no és un lloc en que s’hi pugui accedir lliurement des de la via pública, cal passar per camins particulars i que tot i que no hi ha tanques, no són lliure accès i circulació. Recordem que és un domicili privat i una explotació agrícola i ramadera on hi ha animals i maquinària molt perillosa que hi circulen i el lloc no està ni senyalitzat ni adaptat ni preparat per rebre visites lliurement.

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Sant Feliu de Codines

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web