Castell i Mas del Villar de Sant Feliu de Codines

Sant Feliu de Codines - Castell i Mas del Vilar
Sant Feliu de Codines - Castell i Mas del Vilar


Prop del nucli principal de població hi trobem aquesta masia fortificada del Villar, coneguda des del 1007. D’aquesta fortalesa, reformada i ampliada el 1648, actualment es conserven fonamentalment l’estructura i algun element gòtic, com els dos finestrals que flanquegen el rellotge de sol de la façana.

Ara bé, en un lateral s’hi erigeix una torre circular del segle XII, que juntament amb els murs concomitants haurien pertanyut a l’antic castell del Villar. Aquesta torre consta de dos espais: un d’inferior, cobert amb una falsa cúpula, amb un orifici al centre; i l’altre a sobre, des d’on sobre una porta que dona a la teulada del mas, probablement alguna antiga i petita murada de defensa. Al costat contrari, una galeria catalana típica de les masies pairals del nostre país.

Sant Feliu de Codines - Castell i Mas del Vilar


Davant l’habitatge fortificat i havent creuat la riera, s’hi conserven vestigis una menuda capella dedicada a l’advocació de santa Maria, construïda cap al segle XII, i on cada any el dilluns de Pasqua s’hi fa un aplec en honor a la imatge de terra cuita del segle XVIII –la Mare de Déu de la Llet.

Sant Feliu de Codines - Castell i Mas del Vilar
 

Visita
Aquesta masia no és un lloc en que s’hi pugui accedir lliurement des de la via pública, cal passar per camins particulars i que tot i que no hi ha tanques, no són lliure accès i circulació. Recordem que és un domicili privat i una explotació agrícola i ramadera on hi ha animals i maquinària molt perillosa que hi circulen i el lloc no està ni senyalitzat ni adaptat ni preparat per rebre visites lliurement.
 

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Sant Feliu de Codines

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Sant Feliu de Codines - Ajuntament
Santa Fe del Penedès - Cava Forns Raventós
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web