Filatures Roc Humbert de Sant Feliu de Codines

Sant Feliu de Codines - Filatures Roc Humbert


Aquest original edifici de l’any 1899 fou erigit amb la finalitat de ser un contenidor que pogués encabir totes les Filatures Roc Humbert. En el seu moment va ser totalment innovador, ja que utilitzava materials impensables i formes poc emprades en la construcció. Tot plegat prenia sentit si, tenint en compte que es desconeix l’arquitecte que dirigí l’obra, l’originalitat del projecte fa pensar que l’autor era el mateix Antoni Gaudí.

Sant Feliu de Codines - Filatures Roc Humbert


L’estructura de l’emblemàtica indústria es basa en el maó i l’acer, dividida en planta i dos pisos. La planta pretén acostar-se al neogòtic, tot i que al pis superior els tancaments són d’arc de mig punt, recordant més aviat a la pura arquitectura modular de Brunelleschi. Sigui com sigui, la robustesa i simplicitat estructural li dóna magnificència a aquest peculiar edifici modernista que encara conserva la seva essència després d’algunes reformes.

Sant Feliu de Codines - Filatures Roc Humbert
Sant Feliu de Codines - Filatures Roc Humbert

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Sant Feliu de Codines - Ajuntament
Santa Fe del Penedès - Cava Forns Raventós
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web