Nucli històric de Sant Feliu de Codines

Sant Feliu de Codines - Nucli antic
Sant Feliu de Codines - Nucli antic


De l’origen del poble amb el barri de la Sagrera, quan l’any 1059 Mir Geribert i la seva muller van ser nomenats barons de Montbui, Sant Feliu va anar creixent i prenent més força. Amb els anys es va convertir en l’enclavament més fort de la baronia per la seva activa activitat econòmica com pel nombre d’habitants. D’aquesta manera, la població va demanar d’independitzar-se en repetides ocasions, fins que l’any 1793, Carles IV va atorgar a Sant Feliu de Codines el títol de Vila - que es va fer efectiu després del cobrament de 25000 rals de billó, l’any 1799. Així ho commemora un monument al centre del poble.

Sant Feliu de Codines - Nucli antic
Sant Feliu de Codines - Nucli antic


Arrel d’això, el primigeni nucli poblacional es va quedar menut, i poc a poc es van haver de construir nous carrers que van acabar conformant nous barris entorn el seu naixement. El Serrat de Vic, la Revenderia o la Venderia foren els que acabarien conformant el nucli antic. Avui dia, record de l’esplendorós passat en són forjats a les balconades, bonics fanals, arcs conopials gòtics, i molts d’altres detalls que val la pena de contemplar tranquil·lament.

Sant Feliu de Codines - Nucli antic
Sant Feliu de Codines - Nucli antic (Monument a la Independència de San Feliu)


La seva bellesa, arquitectònica i natural, l’ha convertit en reclam turístic per a l’estiu i ara també per tot l’any. Per tot això val la pena visitar aquest espai privilegiat enmig del Vallès Oriental.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Sant Feliu de Codines - Ajuntament
Santa Fe del Penedès - Cava Forns Raventós
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web