Carnaval a Sant Quintí de Mediona

Propera edició: 22/02/2019 a 24/02/2019

Sant Quintí de Mediona - Carnaval (Foto: Ajuntament de Sant Quintí de Mediona)
Sant Quintí de Mediona - Carnaval (Foto: Ajuntament de Sant Quintí de Mediona)


El Carnaval de Sant Quintí fa anys que se celebra el cap de setmana anterior al Carnaval oficial.

El carnaval dura 3 dies:

El divendres és l’anomenat Carnaval de por, en què les colles fan carrosses o grups i es disfressen lliurement del que vulguin.

Dissabte hi ha l’acte més propi i tradicional de la tradició carnavalesca de la vila: la comparsa. La comparsa consisteix en parelles en què la dona es disfressa i l’home va amb vestit elegant i corbata, sense disfressa. La parella va agafada de la mà i fent saltirons a ritme de la cançó València, amb un ciri cadascú agafat.

Diumenge hi ha la comparsa infantil, que vol imitar la del dissabte, però en aquest cas tant el nen com la nena van disfressats.

Com a tradició pròpia de Sant Quintí trobem el moixó foguer, en què un es disfressava de moixó (tot el cos cobert de mel i plomes enganxades) i un altre anava amb tot de figues enganxades a la disfressa; el moixó es passava la nit intentant d’atrapar el figuetaire. Aquesta tradició, malauradament es va perdre, i, tot i que l’any 1998 es va intentar recuperar, al cap d’uns quants anys es va tornar a perdre.


 

Espectacles

CARNAVAL 2018

Enguany el Carnaval de Sant Quintí serà el cap de setmana del 2, 3 i 4 de febrer.

El divendres 2 hi haurà la tradicional rua amb les carrosses i els grups disfressats festivament, popularment conegut com Carnaval de Por, o Carnaval de Riure. Després hi haurà festa amb el DJ Hurtu i el DJ L3SH.

El dissabte 3 a la nit hi ha el dia més especial del Carnaval de Sant Quintí: la Comparsa, en la qual els homes surten engalanats amb els seus millors vestits i les dones surten disfressades al més pur estil carnavalesc; segueixen la comparsa amb una atxa encesa cada membre de la parella i, agafats de la mà, van avançant tot fent saltirons al ritme de la cançó València (composada l’any 1925). Aquesta curiosa tradició es remunta a temps molt antics i no hi ha a les poblacions properes cap manifestació festiva similar, la qual cosa li dona un valor especial. En acabat, hi haurà festa amb el grup Xarop de Nit i discoteca mòbil amb DJ Hurtu i DJ L3SH.

El diumenge 4 hi ha el dia dels més menuts, la comparsa infantil. Els nens i les nenes fan un recorregut com el dels adults de dissabte, però en aquest cas tant nens com nenes van disfressats. Abans de la rua fan un berenar tots aquells que estiguin apuntats i en acabat de la rua, hi ha animació infantil al poliesportiu, a càrrec del grup d’animació Més Tumacat.

 

Centre informacio 1

Consorci de Turisme

Diputació

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Indica el teu correu electrònic i t?enviarem les novetats sobre les fires, festes i mercats de Catalunya.

Correu electrònic
Donar-me de baixa

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida Diputació de Girona Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web