Església nova de Sant Miquel del Montmell

360 graus ok

PODEU VISITAR-LA VIRTUALMENT EN 360º


Sant Miquel del Montmell o l’església nova del Montmell
fou la tercera de les esglésies del Montmell, consagrada l'any 1598, essent un edifici espaiós que pogués donar acollida a tota la gent de la parròquia.

Montmell, El - Església nova de Sant Miquel

Montmell, El - Església nova de Sant Miquel

Es tracta d’un edifici de planta basilical amb diverses capelles obertes a les naus laterals. Al fons, al costat del presbiteri, hi havia la sagristia, coberta amb un bonic sostre. L’element més destacat de la façana és el portal adovellat d’entrada, amb certa similitud amb el de l’ermita de Sant Marc.

Montmell, El - Església nova de Sant Miquel

El campanar és una ferma torre quadrada. Dos elements recorden encara la inseguretat d’èpoques passades en el inconscient popular, el fossat i els seus merlets. Dues grosses campanes col·locades l'any 1732 omplien de sons la vall fins la Guerra Civil.

Montmell, El - Església nova de Sant Miquel
Montmell, El - Església nova de Sant Miquel


En un dels murs del temple hi trobem un dels molts exemplars de rellotge de sol que hi ha escampats pel terme municipal del Montmell. Es tracta d’un rellotge pintat del tipus vertical a migdia. De forma rectangular, es troba emmarcat amb dibuixos florals damunt blau. Les línies horàries estan molt esborrades, es veu el número 2, aràbic. Possiblement hi havia un sol al pol. El gnòmon és de vareta. Aquest rellotge és molt semblant, encara que menys conservat, que el de Torrossolla, també del Montmell, que està datat el 1858.

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
El Montmell - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web