Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada

Casalot del Viola a Calafell

Calafell - Casalot del Viola, El


La torre d’en Viola és un edifici de planta quadrada amb diferents nivells de construcció. La part inferior de la torre és construïda amb pedres, mentre que la part mitjana i superior amb tàpia.

Calafell - Casalot del Viola, El


Actualment tan sols se’n conserva la meitat de la torre; l’angle nord-oest de la fortificació va enderrocar-se temps ençà. En aquestes parets s’hi observen les obertures on hi havia les finestres i uns forats que probablement estaven reservats a les bigues que aguantaven el pis superior. Aquests últims foren causants de l’antiga atribució donada a la torre, de la qual es pensava que era un columbari romà. Altres vestigis conservats són una sitja, situada al costat de ponent, i unes espitlleres, rarament situades a peu pla, a costat i costat de la porta principal, així com també una petita construcció adossada a la torre, circular per dins i una mica arrodonida per fora, que probablement albergava un cup o una cisterna.

Calafell - Casalot del Viola, El


Degut al mal estat de conservació i a la mancança de documents que parlin de la torre es fa difícil situar-la en un període clar dins l’època medieval. No obstant això, una excavació arqueològica va arribar a assegurar que la construcció no pertanyia a l’època en que els àrabs van ocupar la península ibèrica, sinó que pertanyia al segle XVII.

Calafell - Casalot del Viola, El

Calafell - Casalot del Viola, El
Calafell - Casalot del Viola, El


Probablement aquesta construcció fou aixecada en motiu de la Guerra dels Segadors el 1640 o, si més no, com a mínim fou de gran importància en aquest conflicte bèl·lic. Segons sembla aquesta torre fou construïda per al refugi de tots aquells ciutadans del poblat de Montpaó i del torrent d’en Vives en cas d’un atac desprevingut per part de l’exèrcit espanyol.

Calafell - Casalot del Viola, El

Calafell - Casalot del Viola, El
 
Població: Calafell

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Calafell - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Savallà del Comtat - Festa Major de Segura
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web