Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Església parroquial de Sant Salvador de Pira

La primitiva església romànica de Sant Salvador de Pira està documentada a partir de l’any 1194. La primera pedra de l'actual temple es posà el 19 de març de 1862 i fou beneït el 5 d'agost de 1865 amb la presència de l'arquebisbe de Tarragona Francesc Solanes i Fleix. A partir d'aquesta data es construïren els altars laterals de mans d'artistes com P. Domènec i Venanci Bonet, de Reus, i Pere Ribas, de Vic.

El 1930 es construí el campanar, sota la direcció de l'arquitecte diocesà i l'empresari Josep Solé de Montblanc. Es va inaugurar el 6 de desembre de 1930.

Pira - Església parroquial de Sant Salvador

Després dels estralls de 1936, s'inaugurà el nou Altar Major el 12 de maig de 1939. L'Ajuntament féu obsequi a la Parròquia de la imatge de Sant Salvador el 14 de novembre de 1939. Les pintures murals del temple van ser realitzades pel barbarenc Joan Fuguet i Sans l'any 1961. La talla de fusta de Sant Salvador que presideix l'Altar Major va ser realitzada per mn. Josep M. Torrell, rector de la parròquia, el 1985.
Pira - Església parroquial de Sant Salvador
Pira - Església parroquial de Sant Salvador

És una església d’una sola nau, coberta amb volta de canó, capelles laterals i absis pla. Al creuer hi ha una cúpula sobre petxines. La portalada disposa d’un dintell triangular amb un arc de mig punt com a decoració. El campanar és de planta quadrada, finalitzat a l'estil dels campanars barrocs amb planta hexagonal i coronat amb un doble campanar.
Pira - Església parroquial de Sant Salvador

Text: http://patrimoni.concadebarbera.cat
 

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Pira - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Rubió - Fira de Nadal i Trobada de Cotxes Clàssics 2022
Desembre a les Piles 2022
La Pobla de Cérvoles - Festa de l�Oli 2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web